Makeup gennem tiden

Trend kan være et vidt begreb og er i konstant forandring for sæson til sæson. Vi snakker ofte om trenden fra de forskellige perioder så som 50´erne eller 80´erne. Vi har derfor tage tiderne op og snakker idag om de overordnede looks vi har set gennem tiderne og ser i moden idag.

Vi snakker om trends helt tilbage fra det gamle Egypten og frem mod idag.

Her ser vi bla. hvordan vi selv i dag kan se en sammenligning med de gamle trends, blot i en nyere fortolkning. Med sine mørke træk føles Kim Kardashian´s look her som en fornyet trend med aner fra den egyptiske tid.

Et andet meget populært look er den klassiske liner med de røde læber set i stor udstrækning gennem 30´erne og helt frem igenne 50´erne.  Store navne som Anne Hathaway, Penelope Cruz Jessica Alba og mange andre ses ofte med dette look til de store grammy awards.

Når vi kigger på makeup tendenserne i 60´erne kan man ikke komme uden om navne som Twiggy og Brigitte Bardot som begge var fantastiske modeiconer for deres tid. Deres gennemgående træk var de store dådyrs øjne med intense vipper og masser af eyeliner. Idag er dette look stadig brugt i stor stil og en af dem, der efter min mening, bærer det smukt er den altid skønne Adele.

Vi snakker selvfølgelig også om 70´erne 80´erne 90´erne. Dog er det lidt sværere at sætte et bestemt look eller et gennemtrængende look for disse tider, da man her begyndte at blive mere frisindet og kreativiteten var i høj kurs på makeupperne.

Igennem 70´erne så vi meget til det naturlige look i brune nuancer. Dog var det også en del shimmer og shine i makeupperne selvom de blev holdt naturlige. Farrah Fawcett var en af datidens helt store navne.

Reklame kampagnen fra Tom Ford er en skøn og nymoderniserede udgave af et klassisk 70´er look.

Så bevæger vi os langsomt ind i 80´erne og farver kommer i spil.

Vi fortolker stadig 80´er looket i modebladene idag og jeg tror ikke en eneste makeup artist ikke vil kunne nikke genkendende til den dragelse der er ved at lege med farver og danne et nyt look med inspiration fra 80´erne. Her ser vi en Beauty forside fra Vouge Paris fra feb. 2011 i bedste 80´er stil.

Tiden fra 90´erne og frem til idag er en god sammensmeltning af tendenser og jeg føler ikke at vi på samme måde som i de tidligere årtier kan sige der er ét look. Vi begynder her meget mere at se på teksturer og arbejde med folks individualitet. Det begynder at handle mere om det som passer til hver enkelte mere end blot at følge en trend fordi alle andre gør det.

Iconer som har gjordt sig godt bemærket og alle har hver deres individuelle stil er ladies som:

Jennifer Aniston der virkelig kom frem gennem 90´erne og som i dag er en af de største kendiser vi ser på den røde løber.

Kate Moss vores tid helt store super model

Avril Levine som gennem 90´erne var et stort teen icon. Hun har været lidt i baggrunden de seneste år, men hvem ved om der kommer mere fra hende.

Pink som virkelig brød igennem med hendes egen stil og har skubbet grænserne for individuel smag.

Olsen søskene. Fra børnestjerner til modeiconer.

Freja Bea, Danmarks svar på nutidens super model

Scarlett Johansson, filmverdens darling

Angelina Jolie, filmstjerne, model, spokesperson og meget mere.

Julia Roberts the Queen

Der kunne nævnes hundredevis af andre navne som dagligt giver os inspiration og kreative indslag. Oftest ser vi på stjernerne, men der er også god grund til at finde inspiration hos alle designerne og de store modehuse. Det er jo egentlig dem der diktere den kommende mode og derefter stjernerne der føre det frem i lyset.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s